Tuesday, 23 July 2013

Kueh Raya Ayra dan Aafia dalam The Star


Keratan akhbar bertarikh 22 Julai 2013


Artikel versi online disini 

"Designer Khairinah Chumari, who is an avid mountain climber, loves to cook, bake, decorate cakes and sew during her free time."  gituu.. citer mountain climbing langsung takde dalam blog ni yer...

Siap promo blog  lagi.. erkk.. hahahaha.. Blog pon tak sempat nak hias cecantik padahal awak designer yer boleh pulak pakai DEFAULT DESIGN je.. ish..ish..ish.. tak sempat nak godek blog dan isi kandungannya. Dynamic template nih pula ada problem terus jadi hitam dan putih je blog nih padahal aku sudah custumise dengan warna yang comei gitu. Takpelah biarlah buat masa sekarang. Bulan-bulan puasa tak kuasa sangat nak ngadap PC lama-lama. Fotobook, custum album semua pending dulu tak buat.

 Seronok anak-anak apabila ibu tunjuk kueh raya yang mereka buat di dalam surat khabar semalam. Aafia terus nak buat kueh raya.. "Ibu jomlah kita buat kueh raya lagi.. Aafia seronok sebab kueh raya kita buat sangat sedap". hahahaha.. Kena buat banyak adunan nih sbb bila mereka suka.. kuehnya tak sempat tunggu raya dah habis. :)  Oven ibu yang rosak belum pon diganti.. macamana nak buat kueh raya? pakai periuk ajaib korea? hahahha.. sekarang nih kan demam periuk ajaib.. macam-macam boleh dimasak mengunakan periuk ajaib itu termasuk cake dan biscut!  rupa-rupanya aku ada periuk ajaib tu mujur beli tak mahal masa holiday ke Korea dulu... Cuma rupanya tak lawa macam yg tengah ngetop sekarang nih harga boleh tahan dalam rm150 gitu,  awak beli tak sampai rm70 , tapi kena pergi Korealah.. hahahahha..










Reactions:

2 comments:

  1. amboiiiiiiiiiiiii, terus semangat aafia nak buat kueh raya yer...hehehehehe...

    ai tengah telek mangkuk hikmat ni, ari apa yang sesuai nak bikin kueh raya, maklum la mak tadak anak dara, kalau tak buleh wat kerahan tenaga bersama-sama...hehehehehe

    ReplyDelete
  2. eh.. anak bujang silap2 laie rajin elise!! iikikikik.. cer try..cer try..musti semngat eiman dan elham nak tolong mummy..

    ReplyDelete