Fotobook

Bergambar adalah menjadi satu kegilaan semenjak memiliki kamera semasa berada di IPT. Sitiap kali aktiviti tidak kurang 4 roll filem akan dihabiskan. Kerapkali juga membeli filem didalam kuantiti yang besar untuk mendapat harga yang murah. Semasa bergelar siswi lagi telah menetapkan keazaman, ketika aku berkahwin nanti, mahu bergambar tidak kurang daripada 30 roll! fuh! banyak tu! Azam tetap azam dan saya benar-benar realisasikannya. :) 30 roll filem kamera peribadi tidak termasuk photographer yang diupah. Photographer yang diupah ketika itu adalah Ted Adnan. Ketika ini kamera digital baru sahaja bermula. KOs keseluruhan ketika itu ( tahun 2003) lebih kurang 4ribu termasuk bergambar distudio. Ada 11 biji album kahwin yang besar dirumah. Tengoklah sampai muntah. hehehehe.

Sekarang, era kamera digital. Tiada lagi kos print gambar. Memang menjimatkan! Tetapi lama kelamaan tiada  kepuasan dijiwa kerana tiadanya "hardcopy" foto-foto kenangan untuk dipegang dan dilihat. Tiap kali mahu melihat rentetan peristiwa lalu, terpaksa pula membuka komputer.

FOTOBOOK adalah penyelesaiannya!
Selain kos yang murah, ianya juga lebih menarik kerana berbentuk buku dengan kualiti yang baik. Foto sepanjang tahun boleh kita abadikan di dalam sebiji fotobook. Gambar-gambar perkembangan anak-anak, gambar-gambar XPDC, melancong dan sebagainya. Hanya gambar yang terbaik yang dipilih. Sebagai seorang designer tentunya satu kelebihan untuk saya kerana lebih mudah untuk melakukannya. Anda berminat memiliki fotobook koleksi gambar-gambar peribadi anda?
HUBUNGI SAYA!0 comments:

Post a Comment