Tuesday, 5 March 2013

DIY Halfmoon Double Layer

Wah.. susahnya nak masuk blog nih banyak sarang labah-labah! heeeeeeeeee..

Semenjak dua menjak nih banyak stress dalam kehidupan.. jadii ...bila stress.. jiwa kacau.. shopping online..  shopping mmg melegakan! huh! sebulan lebih leh beli 9 helai tudung!! apa tebiat ahh!! kalo selai amik yg paling murah rm49... 9 helai berapa yer? tuh lom kire yg beli lebih dr rm60,,  jeng jeng jengg ... patutlah tetiba duitku "hilang" tanpa dikesan...

Anggunzara menjual double layer = rm69 manakala Radiusite =RM39 untuk 1 layer.. 2 layer dr Radiusite tak pernah beli.. nih takde manik2lah.. plain tudung. High kuality chiffon.. tapi yang daku beli lebih berkuality chiffonnya.. lebih lembut gitu.. rege pon lebih la..  kikikiki..

SOOoooo.. tetiba mood menjahit datang.. makanya inilah hasilnyaaa... tadaaa...

Double layer half moon
gabaknyer manik bulat tuh kan.. heheheh..


Senang ajek menjahit tudung halfmoon nih.. sebelum tido pon leh siap jahitnya nokkk..... siap jahit reben gedik-gedik lagi...
Tapi ini tidak dimasukkan kedalam koleksi tudung-tudungku... sudah ku hantar pada sahabatku Ain Hazreen untuk Exchange Gift Kelab... Walamak.. taim nak bagi rasa sayang lak.. ngam pulak ngan bajuku ini sudah la baju nih takde tudung yang sehsuei..  kikikiki.. tapi.. niat mmg nak hadiahkan..  Sepesel tudung handmade laie.. Harap2 dia sukalah.. huhuhuhu..

Awak sukalah.. sbb awak mmg suke tudung gedik2 blink blink perasan vogehhhh..... hahahaha... entah2 org tak suka.. ada org suka simple-simple ajek.. yer dok?.. huhuhuhu...

Selendang belen kain..boleylaaa..


Untuk diri sendiri ku jahit yang ini.. selendang saja... balen-balen kain tudung tadi.. hehehe... jadilah.. lain kali buat lagi..

sooo.. kena beli kainlah lagi untuk diri sendiri.. :)  Banyak baju lom jahit.. dan sudah tentu setiap baju perlu ada tudungnya.. hoyeiii.. :)
Selagi gemuk tanak tempah baju.. makanya byk baju terkumpul.. udah tuan tak kurus-kurus ... kiikikikikik
Azam 2013 .. no more beli tudung .. kita jahit yaaaaa..  jgn hot hot chiken shit yaaa...

Reactions:

12 comments:

  1. hahahhahaa.. nanak..nanakkk.. ku bukan tukang jahit... kikikikki

    ReplyDelete
  2. jangan lupa untuk akak satu ya...siapkan tempahan akak before raya tau...

    ReplyDelete
  3. Memang dahsyat satu tudung satu baju... tag line tu eryn! haha..

    ReplyDelete
  4. hahahahhaha..
    jangan laaa tempah kat sayaaaa... hahahaha.. boley?

    ermm.. menarikkan? 1 tudung 1 baju... hahahahaha...

    ReplyDelete
  5. assalam, nak tanya..pakai mesin ape ye utk jahitan gedik tu?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesin Jahit biasa aje Releigh Zaman tok kadok.. :)
      jahitan halus tepi tudung tuh hantar kat kedai jahit tepi. RM3 untuk sehelai tudung. Double layer harga doublelah. Jika mahu jahitan berombak ala fareeda suruh tukang jahit tarikkan benang dan biasanya cas rm4 untuk sehelai tudung.

      Delete
    2. ooo...tq eryn for the info..

      Delete
    3. kalau ada yg berminat nk jahit tepi tudung bolehlah call kak ila. akk ada buat servis jahit tepi tudung.- 0122942173

      Delete
    4. kalau ada yg berminat nk jahit tepi tudung bolehlah call kak ila. akk ada buat servis jahit tepi tudung.- 0122942173

      Delete
    5. ok kak Ila.. maaf tak perasan mesej. kat mana lokasi tu?

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete