Monday, 10 September 2012

Deco kek untuk Anis Aqeela. Selamat Ulang Tahun!


Kek untuk Anis Aqeela  yang berumur setahun atau kek syiok sendiri ibu nih? hehehe..
..
Selepas hampir 5 bulan lepas belajar menghias kek, baru inilah ada masa untuk mencuba kemahiran yang dipelajari tempohari. Jika sebelumnya menghias kek untuk hari lahir suami, kali ini untuk anakku pula .. ( buat kek apabila ada sambutan hari lahir saja ya? ) :)  Peralatan menghias kek pon baru sahaja dibuka dari bungkusan. Serba baru!!  Semangat juga baru!

Menghias kek buat pertama kalinya..Biarpon belajar ketika itu tumpuan agak terganggu. Hilang fokus, hampir rasa membazir sahaja pergi belajar menghias kek kerana tumpuan entah kemana... Tetapi alhamdulillah sentuhan itu tetap ada. Cuma selepas ini kena lebih kerap berlatihlah untuk perhalusi seni hiasan kek ini. Hendaklah lebih berusahaaaa!!!Anis Aqeela begitu fokus memotong kek yang dibantu kakak Ayra Adeena. Ayra pula terlebih interframe .. :)

10 September 2011 - Tarikh keramat lahirnya Anis Aqeela. Beratnya 3.61 kilo. Hari ini genap setahun anak ibu lahir ke dunia. Kehadiran sepupu-sepupu Anis seramai 16 orang begitu memeriahkan suasana. Permata hati ibu dan ayah yang disayangi. Sewaktu kecil, Anislah yang paling mudah dijaga. Tidak kerap menangis, sewaktu dalam pantang aman damai menjaganya. Mudah untuk ayah dan nanny mengasuhnya. Ibu juga boleh tidur dengan nyenyak diwaktu malam.

Pergerakannya juga pantas, cepat mengiring, cepat duduk, merangkak juga cepat. Merangkak tidak sempat mengotorkan seluar dilutut Anis sudah pandai berjalan. 8 bulan Anis sudah bertatih dan 9 bulan terus berjalan. Setahun sudah pandai turun tangga ...fuh bahaya-bahaya! Apa pon hebat sekali!

Sayangggggg sangat anak ibu nih. Dalam doa ibu.. sentiasa menyebut nama anak-anak ibu.. "Ya Allah akhirilah semua urusan mereka dengan keberhasilan yang baik dan selamatkanlah mereka dari kehinaan dunia dan akhirat" "Amin Ya Rabbal alamin" Reactions:

0 comments:

Post a Comment